Το δάπεδο των ιπποτών ενάντια στα μικρόβια. Grabo Silver Knight, στην Ελλάδα από την ΤΑΠΕΝ.

Grabo Silver Knight

Το δάπεδο των ιπποτών ενάντια στα μικρόβια. Grabo Silver Knight, στην Ελλάδα από την ΤΑΠΕΝ.

Το δάπεδο των ιπποτών ενάντια στα μικρόβια. Grabo Silver Knight, στην Ελλάδα από την ΤΑΠΕΝ. 878 463 ΤΑΠΕΝ Δρακόπουλος

Η Graboplast είναι ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές δαπέδων στην Ευρώπη. Έχει ιστορία 115 χρόνων στην κατασκευή πατωμάτων. Αυτήν τη στιγμή διανέμει προϊόντα δαπέδων βινυλίου σε περισσότερες από 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Στη Graboplast, ερευνούν και εφαρμόζουν συνεχώς τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες που προσφέρουν νέες δυνατότητες για δομές υγείας, σχολεία, χώρους φιλοξενίας και εμπορικά κτίρια.

Μέσα από την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία που ονομάζεται TECHSurface, παρουσιάζουν το δάπεδο Grabo Silver Knight για να απαντήσουμε στο πιο πιεστικό ζήτημα των δομών υγειονομικής περίθαλψης – τον έλεγχο των λοιμώξεων.

Grabo Silver Knight

Το δάπεδο των ιπποτών είναι κάτι περισσότερο από ένα προϊόν που καλύπτει το δάπεδο – είναι ένα αποτελεσματικό όπλο στον αγώνα κατά των λοιμώξεων που διεξάγουν τα νοσοκομεία.
Οι νοσοκομειακές (νοσοκομειακής προέλευσης) λοιμώξεις προκαλούνται από ιούς, βακτηριακούς και μυκητιακούς παθογόνους παράγοντες και έχουν ως αποτέλεσμα περίπου 99.000 θανάτους ετησίως και πρόσθετες δαπάνες στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης άνω των 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων (σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων).

Το Grabo Silver Knight είναι ένα ελαστικό δάπεδο από βινύλιο με φωτοκαταλυτική επιφάνεια απολύμανσης, ιδανικό για τη σημερινή απαιτητική βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης.
Η απολυμαντική του δραστηριότητα επιτυγχάνεται με μια μοναδική γραμμή διπλής άμυνας NanoSilver και NanoTiO2 σωματίδια.

Κύρια χαρακτηριστικά του δαπέδου Grabo Silver Knight (Απολύμανση της επιφάνειας με μια γραμμή διπλής άμυνας έναντι επιβλαβών βακτηρίων)

———->1η γραμμή άμυνας: NanoSilver

Οι αντιμικροβιακές ιδιότητες του αργύρου είναι γνωστές για περισσότερα από 3.000 χρόνια. Η χρήση του αργύρου σε επιτραπέζια σκεύη και μαχαιροπίρουνα είναι ένα καλό παράδειγμα. Οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει επίσης το ασήμι ως απολυμαντικό από τα τέλη του 19ου αιώνα.
Η αντιβακτηριακή επίδραση του αργύρου προκύπτει από τη συνεχιζόμενη αργή διάχυση των ιόντων αργύρου. Η πολύ υψηλή αναλογία επιφάνειας προς των όγκο των νανοσωματιδίων σημαίνει ότι τα ιόντα μπορούν να παράγονται πιο εύκολα και συνεπώς να απομακρύνουν πιο αποτελεσματικά τα επιβλαβή βακτήρια. Τα βακτήρια δεν έχουν πιθανότητα επιβίωσης καθώς τα ιόντα εμποδίζουν γρήγορα τη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης ,αποσταθεροποιούν την κυτταρική μεμβράνη και διακόπτουν τη μεταφορά θρεπτικών ουσιών του ενζύμου. Με αυτόν τον τρόπο, τα βακτήρια μπορούν να εξαλειφθούν διαρκώς χωρίς τη χρήση χημικών.

———->2η γραμμή άμυνας: Nano TiO2

Το διοξείδιο του τιτανίου είναι ένας φωτοκαταλύτης, που δρα παρόμοια με τη φωτοσύνθεση χλωροφύλλης, η οποία βοηθά στο να μετατρέψει επιβλαβείς οργανικές και ανόργανες ουσίες σε αβλαβείς ενώσεις μέσω μιας χημικής διαδικασίας οξείδωσης.
Για να λειτουργήσει απαιτείται μόνο υπεριώδες φως, οξυγόνο και υγρασία αέρα.

Το επίπεδο υπεριώδους φωτός που υπάρχει στο κανονικό φως της ημέρας είναι αρκετό για να ενεργοποιήσει τη φωτοκαταλυτική αντίδραση.
Η νανοσαρκαλική διάσταση του TiO2 καθιστά ολόκληρη την επιφάνεια εναν εξαιρετικά δραστικό καταλύτη, επιταχύνοντας γρήγορα τη διαδικασία αποσύνθεσης επιβλαβών βακτηρίων και οργανικής βρωμιάς, με μακροχρόνια επίδραση.
Το διοξείδιο του τιτανίου είναι ένας ευρέως χρησιμοποιούμενος φωτοκαταλύτης σε βιομηχανίες όπως καλλυντικά, βαφές και επιστρώσεις,κλπ.

Το Grabo Silver Knight είναι το πρώτο δάπεδο από βινύλιο στον κόσμο που χρησιμοποιεί αυτόν τον καταλύτη και απαντά στις προκλήσεις των μονάδων υγειονομικής περίθαλψης τον 21ο αιώνα.