Συχνές ερωτήσεις - Laminate

 • Πρέπει να αφαιρέσω το παλιό μου δάπεδο για να τοποθετήσω πάτωμα laminate;

  Αν θέλετε να εγκαταστήσετε ένα νέο πάτωμα laminate δεν χρειάζεται να αφαιρέσετε το παλιό σας πάτωμα. Τα περισσότερα πατώματα είναι κατασκευασμένα από τρία στρώματα: το ένα είναι αυτό που πατάμε, το οποίο ακολουθείται από ένα στρώμα με το σχέδιο τυπωμένο πάνω (συνήθως έχει εμφάνιση ξύλου) και τέλος το στρώμα-πυρήνα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από μοριοσανίδες (HDF). Τα υλικά είναι πολύ ανθεκτικά και αντιστέκονται στις γρατσουνιές. Είναι το πλέον κατάλληλο για ανακαινίσεις, είτε το υπάρχον δάπεδο είναι μωσαϊκό, είτε πλακάκι, είτε ξύλο, είτε μάρμαρο. Ελέγξτε προηγουμένως αν το υφιστάμενο δάπεδο είναι επίπεδο πριν από την έναρξη της τοποθέτησης το νέου δαπέδου. Προσοχή σε περιπτώσεις κουφωμένων κεραμικών πλακιδίων.

 • Μπορεί το laminate να τοποθετηθεί χωρίς υπόστρωμα ή με κόλλα;

  Η τοποθέτηση γίνεται χωρίς να κολληθούν ή να καρφωθούν στο δάπεδο. Ενώνονται οι σανίδες μεταξύ τους με το πρωτοποριακό σύστημα κουμπώματος τους. Το υπόστρωμα είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία του πατώματος (όχι διπλό). Προαιρετικά, μπορεί να τοποθετηθεί και νάιλον κάτω από το υπόστρωμα. Επειδή το ξύλο είναι φυσικό υλικό επηρεαζόμενο από την υγρασία, πρέπει να προβλέπονται αρμοί διαστολής 8-12mm, στα ακόλουθα σημεία: α) περιμετρικά στους τοίχους, β) γύρω από κάθε σταθερό σημείο όπως σωλήνες, κάσες από πόρτες, γ) σε ενώσεις με άλλα σταθερά δάπεδα.

 • Εκπέμπουν τα υλικά αυτά φορμαλδεΰδη / Είναι η φορμαλδεΰδη επιζήμια για το περιβάλλον ή για την υγεία μας;

  Τα laminate μας, είναι του ευρωπαϊκού εργοστασίου Tarkett και παρέχουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά [ISO - CE - E1 - PEFC - Cfl-s1]. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκαν πολλές συζητήσεις σχετικά με το περιεχόμενο των ρύπων και κυρίως της φορμαλδεΰδης στα δάπεδα και άλλα σύνθετα υλικά με βάση το ξύλο, όπως το κόντρα πλακέ. Οι κατασκευαστές πλέον, υποχρεούνται να υποβάλουν τα προϊόντα τους σε ελέγχους από τρίτους, όπως εξωτερικά ινστιτούτα δοκιμών για να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς των Επικίνδυνων Ουσιών Νόμου. Τι είναι η ταξινόμηση Ε1 : Ε1 είναι η συντομογραφία για την κατηγορία χαμηλότερων εκπομπών φορμαλδεΰδης στην Ευρώπη. Οι τάξεις εκπομπών Ε1, Ε2, Ε3 ορίζουν τα υλικά με βάση το ξύλο σύμφωνα με την ποσότητα φορμαλδεΰδης που εκπέμπουν. Οι αποφάσεις για την ταξινόμηση αυτών των υλικών λαμβάνονται στην αίθουσα δοκιμών σε σταθερή θερμοκρασία. Η περιεκτικότητα σε φορμαλδεΰδη στον αέρα μετράται σε ppm (μέρη ανά εκατομμύριο). Σε αυτές τις δοκιμές ταξινόμησης, η περιεκτικότητα σε φορμαλδεΰδη δεν μπορεί να υπερβαίνει την τιμή 0,1 ppm, ώστε να θεωρείται "πρακτικά ελεύθερη προσμίξεων".

 • Μπορεί να είναι καρκινογόνο το laminate

  Ένα δάπεδο που έχει πιστοποιήσεις όπως όλων το Ευρωπαϊκών εργοστασίων δεν έχει κανένα κίνδυνο ασφάλειας για την υγεία. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για άλλα οικοδομικά υλικά που έχουμε σπίτι μας όπως ο γρανίτης , μάρμαρα κα .

 • Είναι κατάλληλο το laminate για άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες;

  Καταρχάς, τα δάπεδα laminate είναι πολύ εύκολο να καθαριστούν. Η βρωμιά και η σκόνη μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και άμεσα επιλέγοντας ένα κατάλληλο καθαριστικό. Τα δάπεδα laminate είναι κατάλληλα για πάσχοντες από αλλεργίες και ευαίσθητα άτομα. Φυσικά πατώματα – τα laminate δάπεδα μας αποτελούνται από 90% ξύλο. Αυτό σημαίνει ότι το δάπεδο μας δεν εκπέμπει επιβλαβείς εκπομπές.

 • Είναι κατάλληλα τα laminate για αναπηρικά καροτσάκια;

  Είναι κατάλληλα για αναπηρικά καροτσάκια. Ωστόσο, καλό θα ήταν να χρησιμοποιηθούν μαλακές ρόδες από καουτσούκ. Το ίδιο ισχύει και για τις καρέκλες γραφείου.

 • Είναι το laminate κατάλληλο για ενδοδαδαπέδια θέρμανση;

  Ναι φυσικά, τα δάπεδα Laminate κατασκευάζονται για χρήση πάνω από συστήματα θέρμανσης νερού. Επίσης, είναι κατάλληλα για εγκατάσταση με ηλεκτρική θέρμανση δαπέδου. Είναι πολύ σημαντικό η μέγιστη θερμοκρασία της επιφάνειας του θερμαντικού στοιχείου να μην ξεπερνάει τους 27 ° C.. Επιπλέον, δεν πρέπει ποτέ να καλύπτει πλήρως μια θερμαινόμενη επιφάνεια του δαπέδου, ​​καθώς αυτό προκαλεί ταχεία άνοδο της θερμοκρασίας λόγω της συσσώρευσης θερμότητας. Τι υποδεικνύει η θερμική αγωγιμότητα : Η θερμική αγωγιμότητα εκφράζει την ποσότητα της θερμότητας σε τζάουλ που μεταφέρονται ανά δευτερόλεπτο κατά μήκος του ενός μέτρου σε μία διαφορά θερμοκρασίας ενός βαθμού Κελσίου. Η θερμική αγωγιμότητα απαιτείται να ελέγχει την ποιότητα της θερμομόνωσης στα δομικά στοιχεία. Χάρη στην εξαιρετική θερμική αγωγιμότητά τους, τα δάπεδα λαμινέιτ είναι ιδανικά για ενδοδαπέδια θέρμανση ζεστού νερού.

 • Είναι το laminate κατάλληλο για εγκατάσταση σε κουζίνα;

  Ναι, το laminate είναι κατάλληλο για εγκατάσταση σε κουζίνα, εφόσον πραγματοποιείται σύμφωνα με τον οδηγό εγκατάστασης.

 • Ποιο είδος καθαριστικού πρέπει να χρησιμοποιήσω για δάπεδο laminate;

  Όταν επιλέγετε ένα καθαριστικό για laminate, σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα ήπιο καθαριστικό που δεν περιέχει κερί ή λάδι και η σφουγγαρίστρα να είναι πολύ καλά στυμμένη. Το λάδι και το κερί δεν μπορούν να διαπεράσουν την επιφάνεια του laminate με αποτέλεσμα να παραμένουν στην κορυφή της επιφάνειας δημιουργώντας ένα λιπαρό στρώμα και κηλίδες κατά τον καθαρισμό. Επίσης, αφήνει σημάδια όταν περπατάτε κατά μήκος του δαπέδου.

 • Είναι το laminate κατάλληλο για το μπάνιο;

  Καλό θα ήταν να αποφύγετε να το τοποθετήσετε σε χώρους όπου υπάρχει αυξημένη υγρασία, όπως το μπάνιο ή η σάουνα, έκτος εάν επιλέξετε κατηγορία "aqua...".

 • 1

Δεν βρήκατε απάντηση στην απορία σας;

Στείλτε μας email με το ερώτημά σας και θα σας απαντήσουμε το συντομότερο.

Επικοινωνήστε μαζί μας